Tränings-OL på Vargheden Kolsva (2020-05-17)
Kategori: Träning
Karta/område: Vargheden
Arrangör: KKOK
Distans: Lång
Sträcka: 5.37 km
Tid: 56:52
Genomsnittlig puls: 130
Maxpuls: 181
I denna resumé börjar jag med att analysera alla felorsaker som gjorde att det inte gick så bra i dag och för att inte bryta mot eventuella regler, -t.ex GDPR, upphovsrättslagen, kränkande särbehandling mm så kommer ingen att nämnas med namn. Endast initialer.
Så jag börjar med detta innan själva loppet analyseras.
1) Skalan var skum. Enligt banläggaren HH var det ungefär 1:7 500 fast lite mer-eller mindre. Redan där ett tapp på fem minuter.
2) Fler personer gick och lurpassade för att kunna starta efter mig. MB AL, varav en lyckades. Den som försökte mest fick tidigt sitt straff medan den andre lyckades med sin plan.
3) Startpersonalen, HH, (säkert mutat av MB. Har hänt förr)lyckades också störa koncentrationen och följden av detta blev att SI-pinnen hamnade på fel hand.
4) En oro i kroppen under loppet för att min stol skulle sittas sönder av YG och PH gjorde också sitt till debacklet, och mycket riktigt satt stadigt placerad (PH)där när jag kom tillbaka.
5) Skulle jag tänka efter så finns det säkert flera orsaker.
6) Jo, CL var också i farten med diverse ondsinta missfirmelser innan start.
Till orienteringen:
Till K1 var det inte så mycket att välja på än stigen och sedan vika av när gamla hygget slutade. Likaså 2:an och trean.
Sen ner mot fyran vet jag sedan tidigare att det är lurigt. Stannade något för tidigt (skalan), så det blev någon minut extra där.
Sen mot femman så drog jag mig för mycket åt vänster, såg kraftledningen och kunde korrigera. Till K6 höll jag kursen bra, men vek av någon anledning av vänster igen mot fel höjd och fick ta kontrollen söderifrån genom mossen och hög undervegetation. K7 gick bra och sen mot K8 tog jag stigen, följde sen bergskanten och skulle sen nog rundat dubbelstupen till höger i stället för vänster. Låg massa kullfallna träd och såg faktiskt rester kvar efter branden där för säkert 20 år sedan. Till K9 gick det bra. Till K10 lyckades jag tyvärr hamna nedanför de stora stupen och fick klättra upp.
Före K10 såg jag en välbekant figur som startat 4-5 minuter före mig vilket gjorde att jag blev lite gladare till sinnet.
Sen var det bara slutet kvar vilket gick bra!
PS. Ta det första med en nypa salt.
Visa kommentarer (0)
 
Tränings-OL på Vargheden Kolsva (2020-05-17)